Kennismaking

Wie zijn we?

De ouderraad bestaat uit een groep enthousiaste ouders die 4 à 5 keer per jaar bijeenkomt, samen met de directie. Ieder jaar organiseren we een aantal activiteiten die aansluiten bij het schoolgebeuren.

Vernieuwde ouderraad

Omdat het college en het lyceum samen het ASO-onderwijs aanbieden, besloten ook de ouderraden van beide scholen om samen scheep te gaan en het beste van beide ouderraden mee te nemen bij het uitbouwen van hun toekomstige werking!

Wat is onze rol?

De ouderraad wil een schakel zijn tussen ouders en school en streeft een actieve betrokkenheid na bij het schoolgebeuren.

De ouderraad wil alle ouders vertegenwoordigen en wil een aanspreekpunt zijn voor de ouders.

De ouderraad organiseert jaarlijks een aantal activiteiten, zowel op het niveau van de school, als op het niveau van de scholengemeenschap. Alle voorgestelde activiteiten worden steeds met de directie besproken. Een open communicatie met de directie zorgt al jaren voor een aangename en boeiende samenwerking!

Onze activiteiten

Volgende activiteiten staan dit jaar op stapel:

• Een (h)eerlijk ontbijt begin oktober (campus college)
  • Een EHBO-sessie voor de eerstejaars na de proefwerken (campus lyceum)
  • Een gezond vieruurtje voor de eerstejaars (campus lyceum)
  • Koken op kot (zesdes lyceum)
  • Een vormingsavond (voor alle scholen van de scholengemeenschap)
  • De beroepenavond (voor alle zesdes van de scholengemeenschap)
  • Een drankje bij het oudercontact in december en juni (beide campussen)

We nodigen je graag uit…

We doen een warme oproep aan alle ouders: Je bent meer dan welkom op de activiteiten die we voor ouders organiseren! Voor iedere activiteit krijg je een uitnodiging. Verder zijn we steeds op zoek naar enthousiaste ouders die graag actief meewerken in de ouderraad! Voel je je geroepen? HARTELIJK WELKOM! Spreek ons aan op een van de activiteiten of contacteer een van ons!

Online informatie

Info over de ouderraad en de activiteiten vind je op

Daar kan je ons ook volgen via Facebook of Twitter.

Ledenlijst Ouderraad ASO Ieper (Lyceum+College)
Naam Voornaam
AlgoetBart