Overgang 2e naar 3e jaar

Beste leerling, beste ouders

We hadden je heel graag onze school laten zien en je onze studierichtingen  voorgesteld tijdens de infoavond op dinsdag 5 mei. Deze infoavond is jammer genoeg niet kunnen doorgaan. In de huidige omstandigheden was het niet verantwoord om grote mensenmassa’s samen te brengen.

Toch willen we je helpen om een studierichting te vinden die bij jou past.

Voor elk van onze richtingen, Economie, Grieks-Latijn, Latijn, Humane wetenschappen en Wetenschappen hebben we een korte presentatie gemaakt (link). Door te klikken op de presentatie krijg je informatie over een bepaalde studierichting.

Kies je voor Economie of voor Latijn dan moet je ook een keuze maken voor het vak Wiskunde. Wiskunde wordt in de 2de graad in twee opties aangeboden. Je kiest voor het vak Wiskunde tussen leerweg 4 of leerweg 5. Ook hier kan de presentatie je helpen bij het maken van je keuze.
In Humane wetenschappen is er geen keuze en volgt iedereen leerweg 4. In Wetenschappen en in Grieks-Latijn volgt iedereen leerweg 5.

Op onze school bieden we ook de mogelijkheid aan om in het CLIL-project te stappen. Wil je meer informatie over CLIL, klik dan zeker eens op deze presentatie.

Hier hebben we enkele veelgestelde vragen gebundeld en telkens een antwoord geformuleerd. Bekijk zeker ook onze infobrochure “kies uit een aanbod van A tot Z College Ieper”. Mocht je nog met vragen zitten, aarzel niet om met ons contact op te nemen.

We kijken er enorm naar uit om je in september te mogen verwelkomen in het College.

Frank Hosten

Directeur

Bernard Cauliez

Adjunct-directeur